У Вінниці депутати міської та обласної рад виділили кошти на додаткову закупівлю 17 апаратів ШВЛ

Новини Вінниці / У Вінниці депутати міської та обласної рад виділили кошти на додаткову закупівлю 17 апаратів ШВЛ

У Вінниці стає традицією проведення сесій обласної та міської рад в один день. З одного боку є складнощі зі стеженням подій у різних сесійних залах, з іншого деякі нагальні рішення приймаються синхронно. Наприклад, обидва дипкорпуси ухвалили додаткове фінансування галузі охорони здоров’я, зокрема виділення коштів на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень.

Отже, сьогодні, 29 жовтня, депутати Вінницької міської ради ухвалили рішення щодо підтримки ковідних лікарень. Для них куплять додаткове медичне обладнання, а саме 10 апаратів ШВЛ, 6 апаратів високопотокової оксигенотерапії та 12 моніторів пацієнта.

Усе це вартує майже 10 млн грн. Понад 3,5 млн грн з бюджету громади виділили сьогодні на закупівлю ліків для хворих на COVID-19, майже 4 млн грн – на муніципальну надбавку за жовтень медикам ковідних команд.

На черговій сесії облради депутати проголосували за спрямування 5,4 млн грн на закупівлю апаратів семи ШВЛ для двох обласних закладів охорони здоров’я. КНП «Клінічний центр інфекційних хвороб» має отримати 5 апаратів ШВЛ S1100А на загальну суму 4 млн грн., а КНП «Обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр» – 1 апарат ШВЛ S1100А – 800 тис. грн та 1 апарат ШВЛ S1100 –  650 тис. грн.