У Вінниці «чотирилапі терапевти» будуть допомагати в реабілітації поранених захисників

Новини Вінниці / У Вінниці «чотирилапі терапевти» будуть допомагати в реабілітації поранених захисників

Перше знайомство «чотирилапого терапевта» Арні з пораненими бійцями, які перебувають на лікуванні у відомчому шпиталі Вінниці, планується найближчим часом.

У Вінниці кінологи поліції готуються впроваджувати каністерапію в реабілітації поранених захисників. 

Каністерапія — це різновид психотерапевтичної допомоги за участі собак-терапевтів. Саме через собаку в каністерапії розвивається й підтримується довіра та розвиток особистості, розкриваються почуття та емоції, прискорюється процес психотерапії та соціальної адаптації.

У поліцейському кінологічному центрі нещодавно з’явився новий вихованець – лабрадор Арні. Він приїхав до Вінниці з Одеси і вже активно проходить підготовку. Перше знайомство «чотирилапого терапевта» з пораненими бійцями, які перебувають на лікуванні у відомчому шпиталі Вінниці, планується вже найближчим часом. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Лабрадор Арні – молодий пес, йому 1 рік і 4 місяці. Щоб стати собакою-терапевтом, він пройшов спеціальний відбір.

Службовий лабрадор стане першим реабілітологом у Вінниці, адже у кінологічному центрі поліції Вінницької області каністерапія тільки впроваджується.
Зазначимо, що в Арні досвідчена кінологиня, яка знає професійний підхід до службових собак.

«Зараз він проходить навчання і ми на першому етапі – соціалізації. Багато часу проводимо серед людей, гуляємо в парках. Песик дуже лагідний, йому нічого й не треба, аби його хтось погладив і погрався. Після занять я сама відчуваю себе окриленою. Мої собаки дають мені відчуття, що я потрібна, тому впевнена, що Арні обов’язково впорається з навчанням й невдовзі простягне свою лапку допомоги і нашим пораненим захисникам та полегшить їхню реабілітацію», – розповідає тренерка Арні – Ірина Юрченко.

Новини Вінниці / У Вінниці «чотирилапі терапевти» будуть допомагати в реабілітації поранених захисниківНовини Вінниці / У Вінниці «чотирилапі терапевти» будуть допомагати в реабілітації поранених захисниківНовини Вінниці / У Вінниці «чотирилапі терапевти» будуть допомагати в реабілітації поранених захисниківНовини Вінниці / У Вінниці «чотирилапі терапевти» будуть допомагати в реабілітації поранених захисниківНовини Вінниці / У Вінниці «чотирилапі терапевти» будуть допомагати в реабілітації поранених захисників