У Вінниці більше немає «Муніципальної поліції»

Новини Вінниці / У Вінниці більше немає «Муніципальної поліції»

Сьогодні на черговій сесії депутати Вінницької міської ради проголосували за перейменування КП «Муніципальна поліція».

Сьогодні на черговій сесії депутати Вінницької міської ради проголосували за перейменування КП «Муніципальна поліція». Для вінничан нічого не зміниться.

«Змінити найменування комунального підприємства Вінницької міської ради «Муніципальна поліція» в комунальне підприємство «Муніципальна служба правопорядку» Вінницької міської ради», - йдеться у відповідному рішенні.

За словами керівника комунального підприємства В. Чігура, зумовлена зміна назви тим, що торік Верховною Радою було внесено зміни до законодавства, за якими назву «поліція» може використовувати тільки Національна поліція.

«Закон відводить на перейменування час до 1 травня. Тому, не порушуючи Закону, ми вже будемо називатися «Муніципальною службою правопорядку». Стосовно нової назви, то так було колегіально вирішено. Ми надали свою пропозицію, керівництво міста нас підтримало. Звучить непогано», - каже Віталій Чигур.

За його словами, зміна назви суттєво не вплине на повноваження «Муніципальної служби правопорядку». Крім документів, змінять шеврони.

Водночас цим же рішення міська рада внесла зміни до Статуту підприємства - повноваження «МСП» розширено на селище Десна, що приєдналось до Вінницької ОТГ.