У Вінниці біля кав’ярні викрали скульптуру добермана. Зловмисників затримали через кілька годин

Новини Вінниці / У Вінниці біля кав’ярні викрали скульптуру добермана. Зловмисників затримали через кілька годин

У ніч з 13-го на 14 листопада у Вінниці біля кав’ярні на вулиці Стрілецькій двоє нетверезих чоловіків ви крали скульптуру добермана. Зловмисників доволі швидко розшукали. Виявилось, що викраденим елементом декору вони хотіли прикрасити своє подвір’я.

«Сьогодні в комендантську годину, два дибіла викрали біля мого закладу, кав’ярні, ось такого пса. А тепер за такий безмозгий вчинок пропоную і відповідати по дорослому! Я пропоную винагороду 20 000 тис грн будь-кому хто надасть мені адресу цих двох під..сів!», - написав ранком підприємець Володимир Затайдух.

Того ж дня, 14 листопада, правоохоронці розшукали двох 27-річних вінничан, причетних до викрадення сталевої фігури.

«Під час моніторингу інформації у соціальних мережах поліцейські виявили допис власника закладу громадського харчування, у якому йшлось про крадіжку. Чоловік написав, що невідомі особи шляхом вільного доступу по вул. Стрілецькій викрали декоративну фігуру у формі собаки», - зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Завдяки відео з камер спостереження, оприлюдненого під дописом, правоохоронці за декілька годин встановили та розшукали зловмисників. Один з вінничан раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочин.

Речовий доказ вилучено.

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчий повідомив чоловікам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

До обрання запобіжного заходу вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання.

Макс Мельник

15 листопада, 2023