У Вінниці багатодітна родина облаштувалася у будинку сімейного типу (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці багатодітна родина облаштувалася у будинку сімейного типу (ФОТО)

Цього року за кошт державної субвенції у Вінниці на Старому місті був придбаний просторий будинок, у який на початку грудня переїхала багатодітна родина. Це перший будинок, як їх називають, сімейного типу у нашому місті, створений у рамках відповідної державної програми.

Цього року за кошт державної субвенції у Вінниці на Старому місті був придбаний просторий будинок, у який на початку грудня переїхала багатодітна родина. Це перший будинок, як їх називають, сімейного типу у нашому місті, створений у рамках відповідної державної програми.

Його площа 250 кв. метрів. З фото видно, що там гарні умови для проживання й виховання дітей. 

«Ми заселилися в будинок 6 грудня. Незвично було після маленької квартири переїхати до такого великого будинку. У нас зараз багато роботи, маємо працювати, адже в подальшому пануємо взяти на виховання ще дітей. Наразі ми виховуємо троє прийомних дітей – дві дівчини та одного хлопчика, також є двоє наших дітей. Плануємо взяти до восьми дітей, адже у будинку має проживати 12 осіб. Ми звикаємо до нового нашого графіку життя», – розповів голова цієї багатодітної родини Віталій.

Учора, 28 грудня, у гості до цієї родини завітали чиновники мерії Вінниці. Привітали зі святами, принесли подарунки.

«В цьому році ми придбали за рахунок субвенції п’ять квартир, які були розподілені відповідно до черги особам  з числа сиріт, це діти від 18 до 23 років, а також ось цей будинок. Коли ми його вибирали, то дивилися, щоб у будинку було просторо, був зроблений перший ремонт. Ми вдячні тим, хто продав нам це житло, адже навіть деякі речі і іграшки вони тут залишили, деякі речі купили за кошти міського бюджету», – зауважила заступник міського голови Галина Якубович.

Фото з сайту Вінницької міської ради.


 

Юрій Ярмощук

29 грудня, 2018