У Вінниці анонсували зустріч духовенства трьох єпархій РПЦУ області

Новини Вінниці / У Вінниці анонсували зустріч духовенства трьох єпархій РПЦУ області

В одному з храмів Вінниці – Стрітення Господнього чи Воскресіння Христового – 4 січня відбудуться загальні збори духовенства Тульчинської, Могилів-Подільської і Вінницької єпархій РПЦУ (кол. УПЦ МП). Про конкретне місце та час наразі не повідомляють.

В одному з храмів Вінниці – Стрітення Господнього чи Воскресіння Христового – 4 січня відбудуться загальні збори духовенства Тульчинської, Могилів-Подільської і Вінницької єпархій РПЦУ (кол. УПЦ МП). Про конкретне місце та час наразі не повідомляють.

Як зазначається на сайті Вінницької єпархії РПЦУ (кол. УПЦ МП), архієреї трьох єпархій в межах області - Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та Вінницький і Барський Варсонофій створили «Координаційну раду канонічних архієреїв єпархій УПЦ у Вінницькій області».

На зборах, вірогідно, вони мають обговорити подальші кроки, направленні на припинення переходу парафій в ПЦУ. Саме на Вінниччині цей процес відбувається доволі жваво. Щодо теми, це припущення, але його складно вважати безпідставним.  

Макс Мельник

2 січня, 2019