У Вінниці американські інструктори діляться досвідом управління бойовими діями в повітрі з українськими військовими льотчиками

Новини Вінниці / У Вінниці американські інструктори діляться досвідом управління бойовими діями в повітрі з українськими військовими льотчиками

У Вінниці протягом трьох днів дев'ять американських офіцерів проводять курси для офіцерського та особового складу Повітряних Сил Збройних Сил України. Головна мета навчання - передати досвід з управління бойовими діями в повітрі, що використовується у Збройних Силах США. Заняття з питань управління бойовими діями авіації та метеорологічного забезпечення операцій проходять на базі Будинку офіцерів ВПС.

У Вінниці  протягом трьох днів дев'ять американських офіцерів проводять курси для офіцерського та особового складу Повітряних Сил Збройних Сил України. Головна мета навчання - передати досвід з управління бойовими діями в повітрі, що використовується у Збройних Силах США.

Заняття з питань управління бойовими діями авіації та метеорологічного забезпечення операцій проходять на базі Будинку офіцерів ВПС.

За словами головного спеціаліста відділу міжнародного військового співробітництва Командування ВПС ЗСУ Петра Майданюка, на навчальні курси, які проводить група інструкторів Збройних Сил США, яку очолює капітан Аброр Саматов, до Вінниці прибули представники Повітряних Сил України з різних регіонів. Серед них – льотчики, штурмани, начальники служб безпеки польотів, повітряно-вогневої і тактичної підготовки, також присутні представники Харківського національного університету Повітряних Сил імені Кожедуба.

"Навчання проводять 9 офіцерів Збройних Сил США, зокрема фахівці авіаційних і метеорологічних підрозділів, а також керівництва бойовими польотами. Вони розповідають про методики здійснення бойових вильотів, діляться досвідом керування бойовими вильотами у повітрі за різних погодних умов. Наші льотчики також матимуть можливість поділитися зі своїми американськими колегами власним досвідом, який здобули під час служби у зоні АТО", - каже Петро Майданюк.

Варто зазначити,що навчальні курси для офіцерського та особового складу Повітряних Сил ЗСУ цьогоріч проводитимуться постійно, вже складено план військової співпраці. Серед інструкторів будуть не лише американські офіцери, а й представників Збройних Сил Канади.

Фото з офіційного сайту Міністерства оборони України.

Катерина ГОРБАТЮК