У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції оновлену урологію

Новини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологію

Сьогодні, 27 грудня, у Вінниці в Подільському регіональному центрі онкології після реконструкції відкрили оновлене урологічне відділення. На капітальний ремонт урологія чекала пару десятків років, в серпні 2017 року було розпочато реконструкцію.

Сьогодні, 27 грудня, у Вінниці в Подільському регіональному центрі онкології (ПРЦО) після реконструкції відкрили оновлене урологічне відділення. На капітальний ремонт "урологія" чекала пару десятків років, в серпні 2017 року було розпочато реконструкцію.

Аби зробити реконструкцію було витрачено майже 23  мільйони гривень. Зокрема 20 420,5  тис.грн. було виділено з Державного фонду регіонального розвитку і 2180,1 тис. грн  з обласного бюджету, 148,9 тис.грн – власних надходжень.

«Урологічне відділення буде показовим. Тут зроблена сучасна вентиляція і система кондиціювання, встановлені спеціальні фільтри в операційній. Вперше за історії ПРЦО кошти виділені не лише на ремонтні роботи (майже 15 млн.грн), а й на оновлення медичного устаткування та обладнання (понад 8 млн.грн). Урологічне відділення - єдине в ПРЦО, яке має свою автономну операційну із двох залів. Створено дві післяопераційні палати для того, щоб розвантажити реанімаційне відділення онкоцентру. Біля ліжка кожного пацієнта знаходяться кнопки виклику. Відділення облаштувано за новітніми технологіями, встановлено систему відеоспостереження та оповіщення», - зазначив головний лікар ПРЦО Володимир Шамрай.

В оновленому відділенні є 19 просторих та світлих палат на 50 сучасних ліжок. До того ж, біля кожного хворого знаходяться кнопки виклику, а медична сестра має на руці браслет, де висвітлюється номер ліжка і палати. Палати у відділенні двомісні або тримісні. Навіть зроблена палата для людей з інвалідністю.

«Подільський регіональний центр онкології ми крок за кроком перетворюємо на медичний заклад європейського рівня із сучасними підходами до діагностики та лікування пацієнтів з онкопатологією. Лікарня робить ставку на високий рівень сервісу, до того ж, намагаємося забезпечити комфорт та належні умови перебування хворих під час лікування», -  зазначив головний лікар.

На відкриття нового відділення завітали голова облдержадміністрації Валерій Коровій та очільник облради Анатолій Олійник.

Очільник Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив, що в Україні загалом і на Вінниччині зокрема гостро стоїть проблема з онкологічними захворюваннями, тому фінансова підтримка влади таких проектів, як реконструкція урологічного відділення онкоцетру і взагалі медичних закладів є вкрай необхідною. Важливо, щоб лікування було якісним,а люди відчували захищеність. Тому лікарні і надалі будуть в пріоритеті для обласної влади.

«Користуючись нагодою, хотів би подякувати усім присутнім, адже це, в першу чергу, результат спільних зусиль, починаючи від ідеї втілення проекту. Також висловлюю подяку Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману за підтримку в реалізації цього проекту. Окрема подяка персоналу за те, що ви вірили в досягнення такого результату, адже одразу відчувається, що все тут зроблено з любов’ю. І, врешті, хотів би подякувати депутатському корпусу обласної Ради, представники якого також підставили своє плече підтримки», - зазначив Валерій Коровій.

Поки тривала реконструкція відділення, хворі урологічного профілю були розміщені по інших відділеннях хірургічного корпусу онкоцентру. З 2 січня оновлена "урологія" вже прийматиме пацієнтів.

Зазначимо, щороку у відділенні лікується понад 900 онкохворих та проводиться понад 1000 оперативних втручань.

Новини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологіюНовини Вінниці / У Віннниці в онкоцентрі відкрили після реконструкції  оновлену урологію