У Вендичанах у колишньому садочку відкрили амбулаторію

Новини Вінниці / У Вендичанах у колишньому садочку відкрили амбулаторію

У селі Вендичани, що у Могилів-Подільському районі тепер своя амбулаторія. Лікувальний заклад відкрили 29 січня у будівлі, де у свій час знаходився дитячий садочок, але не один рік приміщення пустувало. Після капремонту тепер тут амбулаторія "нового зразка" із сучасним обладнанням: два електрокардіографи, офтальмоскопи. В окремих палатах є телевізори. Працює лабораторія та кабінет щеплень. Новий заклад розрахований на 15 ліжок.

У селі Вендичани, що у Могилів-Подільському районі тепер своя амбулаторія. Лікувальний заклад відкрили 29 січня у будівлі, де у свій час знаходився дитячий садочок, але не один рік приміщення пустувало. Після капремонту тепер тут амбулаторія "нового зразка" із сучасним обладнанням: двома електрокардіографами й офтальмоскопами. В окремих палатах є телевізори. Працює лабораторія та кабінет щеплень. Новий заклад розрахований на 15 ліжок.

Відновлювали амбулаторію "всім миром", долучилися до роботи обласна влада, райдержадміністрація та районна рада.

"Завдяки злагодженим діям сьогодні в амбулаторії є все необхідне, аби жителям Вендичан надавались якісні медичні послуги. Молоді, але уже досвідчені спеціалісти, які відтепер працюють в амбулаторії, матимуть змогу надавати кваліфіковану допомогу. Важливо, щоб заклад поповнювався новими кадрами, які б віддано працювали на користь пацієнтів. А керівництво області робитиме все задля того, щоб постійно покращувати умови праці та заохочувати до роботи в сільській місцевості", - зазначив під час відкриття амбулаторії голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

В департаменті охорони здоров'я ОДА обіцяють, що найближчим часом заклад приєднається до електронної мережі охорони здоров’я і поповниться новим автомобілем.

Катерина ГОРБАТЮК