У Тульчинському районі затримали організатора схеми виїзду ухилянтів

Новини Вінниці / У Тульчинському районі затримали організатора схеми виїзду ухилянтів

У Вінницькій області затримали 34-річного жителя Тульчинського району, який організував незаконну схему переправлення чоловіків через кордон із Молдовою.

Згідно з інформацією, наданою поліцією Вінницької області, 34-річний житель Тульчинського району використовував месенджери для пошуку чоловіків, які бажали незаконно залишити територію України. Вантажний автомобіль, що належав зловмиснику, служив засобом транспортування цих осіб до кордону з Республікою Молдова. Мета була очевидною: допомогти ухилянтам перетнути кордон, обійшовши офіційні пункти пропуску.

Для реалізації цієї схеми підозрюваний пропонував прикордонникам хабар за їхню допомогу в незаконному перетині кордону. Зокрема, він намагався домовитися про пропуск чоловіків та отримання інформації про маршрути піших патрулів прикордонників.

Однак, його діяльність не залишилася непоміченою. Під час реалізації оперативної інформації правоохоронці встановили всі деталі схеми та затримали правопорушника у процесуальному порядку. 

Підозрюваному було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Згідно з чинним законодавством, йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, а правоохоронні органи продовжують встановлювати всі обставини цього злочину.

Цей випадок підкреслює важливість посиленої уваги до незаконних спроб перетину кордону, а також необхідність жорсткої боротьби з корупцією та порушеннями закону на всіх рівнях.