У Тульчин туристів приваблюватимуть балами у палаці Потоцьких

Новини Вінниці / У Тульчин туристів приваблюватимуть балами у палаці Потоцьких

В останній день цього року на території палацу Потоцьких, що в Тульчині, влаштують театралізоване дійство «Новорічний бал Потоцьких». Дух минулих віків спробують відтворити артисти тамтешнього ансамблю бального танцю, працівники районного будинку культури й викладачі Тульчинського училища культури.

В останній день цього року на території палацу Потоцьких, що в Тульчині, влаштують театралізоване дійство «Новорічний бал Потоцьких». Дух минулих віків спробують відтворити артисти тамтешнього ансамблю бального танцю, працівники районного будинку культури й викладачі Тульчинського училища культури. А найпопулярніші мелодії тих часів виконуватимуть найкращі тульчинські скрипалі. Звісно, учасники балу будуть вбрані у модні наряди тих часів, зроблять й відповідні зачіски.

Усе це робиться для того, щоб поліпшити туристичну привабливість не лише Тульчина, а й Вінниччини. Директор департаменту культури Вінницької ОДА Станіслав Городинський повідомив, що цим дійством також привертатимуть увагу до палацу Потоцьких – пам’ятки архітектори, яку слід реставрувати. А виділених на це з обласного бюджету коштів бракує.

Згаданий посадовець розповів, що завершити реставрацію палацу допоміг би європейський грант у 1 мільйон американських доларів, отриманням якого нині переймаються чиновники управління культури ОДА. Коштів треба багато, оскільки крім відновлення зруйнованих часом флігелів і корпусів палацу, необхідно облаштувати велику прилеглу територію.

До речі, у червні 2018 року у Тульчині планують провести оперний фестиваль OperaFest Tulchyn.

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

6 грудня, 2017