У центрі Вінниці затримали «амфетамінщика» з партією «порошку» та електронними вагами

Новини Вінниці / У центрі Вінниці затримали «амфетамінщика» з партією «порошку» та електронними вагами

Учора ввечері вулицею Грушевського йшов 38-річний чоловік. Екіпаж патрульної поліції раптом помітив: побачивши їх автомобіль з блискавками, той почав тікати.

Учора ввечері вулицею Грушевського йшов 38-річний чоловік. Екіпаж патрульної поліції раптом помітив: побачивши їх автомобіль з блискавками, той почав тікати.

Зрозуміло, правоохоронці миттєво відреагували на таку підозрілу поведінку перехожого: наздогнали та зупинили його, поставили кілька запитань. А разом з тим перевірили зміст його кишень. За кілька хвилин виявилося, що їх підозри не були марними. Цей перехожий з собою кудись ніс два пакетика з речовиною дуже схожою на амфетамін, електронні ваги та шприц з якоюсь рідиною. Стверджувати, що в ньому, як і пакетах, були наркотики можна буде після експертизи, хоча, очевидно, що це були саме вони.

А ще в кишені цього чоловіка був ключ. Оперативники з'ясували, що він від камери для зберігання речей, які є у кожному супермаркеті. Так от в цій камері він зберігав сумку з «інструментами», які зазвичай використовують для «синтезу» наркотиків у домашніх умовах. Йдеться про колби, трубки, мірні ложки.

До речі, знайдена у кишені цього спритника партія амфетаміну на чорному ринку коштує десь 13 тис. грн. А її господар раніше не мав проблем із законом.

Кримінальне провадження порушено за ч.1 ст. 309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За цією статтею можна на 3 роки потрапити за грати.

 

Юрій Ярмощук

22 лютого, 2018