У центрі Вінниці ондатра використовує парковку для прогулянок (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У центрі Вінниці ондатра використовує парковку для прогулянок (ВІДЕО)

Кілька вінничан 26 серпня стали свідками прогулянки молодої ондатри у самісінькому центрі міста – на парковці за будівлею міськради по вулиці Пушкіна. Тварині не дужа подобалася увага людей, тому вона то ховалась під автомобілем, то виходила до «глядачів», які були здивовані тим, що побачили гризуна.

Кілька вінничан 26 серпня стали свідками прогулянки молодої ондатри у самісінькому центрі міста – на парковці за будівлею міськради по вулиці Пушкіна. Тварині не дуже подобалася увага людей, тому вона то ховалась під автомобілем, то виходила до «глядачів», які були здивовані тим, що побачили гризуна.

Нагадаємо, батьківщиною ондатри, яку ще називають «мускусним пацюком», є Північна Америка. Але її інтродуковали до Європи та Азії. В Україну ондатра вперше була завезена в 1944-му. По мірі того, як болота зникають в результаті людської діяльності, у відносно диткій природі ці гризуни переселяється до районів зрошувальних каналів і струмків.

Також ондатр заводять як домашніх тваринок. Ондатра, яка використовувала парковку для прогулянки, ймовірно мешкає неподалік в одному з приватних будинків. Зір і нюх у тварини розвинені слабо, в основному, тварина покладається на слух, тому й пішла провітритися.

До речі, нагадаємо, у середмісті також часто гуляє в’єтнамська свиня, яка зазвичай мешкає у закладі громадського харчування, розташованому на вулиці Оводова.  

Олег Верлан

26 серпня, 2021