У той час, як у Москві шукають «вихідців з України» для звинувачення у «терактах» ФСБ, у Забайкальському краї діткам роздавали грамоти з українським гербом

Новини Вінниці / У той час, як у Москві шукають «вихідців з України» для звинувачення у «терактах» ФСБ, у Забайкальському краї діткам роздавали грамоти з українським гербом

У дитячому садку №30 російського міста Чита, що у Сибіру, вихованцям видали грамоти із зображенням герба України. Про це повідомило російське пропагандистське агентство «РИА Новости».

Грамоти на наступний день замінили, проте комітет освіти Чити змушений був провести «службову перевірку». Вона підтвердила факт «недбалості педагога та керівника».

Співробітника та керівника дитячого садочку звільнили. Кажуть, з «вовчим білетом». Звідки за тисячі кілометрів від України взялись такі грамоти, чому їх вручали, наразі не повідомляється. Як і про результати перевірки.

Тим часом, росіяни перелякані можливістю наступу України, а у Москві співробітники ФСБ шукають тих, хто проти війни, особливо вихідців з України, щоб звинуватити їх у «терактах» в РФ.

«В Москві посилюється кампанія з пошуку громадян РФ, які негативно ставляться до війни проти України. Особлива увага приділяється колишнім громадянам України та українцям за походженням», - повідомляють у Головному управлінні розвідки.

У столиці проводиться поквартирний обхід групами людей, вдягнених в цивільне, які представляються співробітникам ФСБ. У жителів з’ясовують, чи живуть десь поблизу українці, або чи хтось не здає українцям в оренду житло. Також з’ясовують ставлення громадян до так званої «СВО».

У розвідці зазначають, що одна з цілей вказаних дій – недопущення формування та розповсюдження у Москві негативного ставлення до війни та виявлення людей, які можуть вплинути на формування незалежної громадської думки щодо неї.

Також ця кампанія має сформувати негативний образ українців – терористів та радикалів. У ГУР не виключають, що надалі саме затриманих людей українського походження можуть звинуватити у «терактах», які вчиняються за сценарієм ФСБ.

Олег Верлан

2 вересня, 2022