У світі власних ілюзій. Путін перерахував Ердогану вимоги для миру

Новини Вінниці / У світі власних ілюзій. Путін перерахував Ердогану вимоги для миру

Глава Кремля Володимир Путін, якого у світі вважають божевільним, під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом перерахував вимоги до Києва, які він вважає умовою для припинення війни.

Про них в інтерв'ю ВВС розповів радник турецького лідера Ібрагім Калин, який був свідком переговорів політиків.

За його словами, є декілька ключових умов Москви. Перша – «нейтралітет» України та відмова від євроатлантичного курсу.

До списку інших російських вимог також входить роззброєння України, «щоб вона не могла представляти загрози для Росії» (отже, Путін визнав, що наляканий міццю України), «захист російської мови» (якесь знущання, адже половина військових ЗСУ розмовляють російською, до речі, як і мер Харкова І.Терехов, хоча місто окупанти знищують) та так звана «денацифікація».

Що означає останній «пункт» з «хотілок» російського лідера, ніхто не розуміє. Якщо він має на увазі знищення української нації, то його армії замало.

Ще одна група «вимог» Путіна стосується тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. Проте Калин не став розкривати змісту цих пунктів. Водночас глава держави-агресора нібито сказав, що перед фінальною домовленістю буде потрібна особиста зустріч із Зеленським.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія змінила риторику в переговорах з Україною на м'якшу. Заяви окупантів стали більш стриманими та наближеними до реальності. Проте зі слів радника Ердогана це не спостерігається. Складається враження, що навіть через три тижні ганебної військової компанії та ракетних бомбардувань житлових масивів міст до Путіна не дійшло, що на «хотілки» у Києві не пристануть попри численні жертви. Очільник Кремля так і живе у світі власних ілюзій.

Олег Верлан

18 березня, 2022