У студії «Інтеру» з’ясувалося, що «вінницьку Мауглі» начебто здавали у сексуальне рабство

Новини Вінниці / У студії «Інтеру» з’ясувалося, що «вінницьку Мауглі» начебто здавали у сексуальне рабство

Вдруге за чотири роки вінничанка Ольга Кудря стала головною героїнею ток-шоу «Стосується кожного». Якщо раніше жінкою, яка не вміє читати і писати, а також практично не виходить з дому, опікувалися мати з дідом, то нині в її родині залишилася лише бабця. Наразі 31-річна містянка хоче вийти заміж і намагається забути, як нещодавно її віддавали на п’ять діб в сексуальне рабство.

Вдруге за чотири роки вінничанка Ольга Кудря стала головною героїнею ток-шоу «Стосується кожного». Якщо раніше жінкою, яка не вміє читати і писати, а також практично не виходить з дому, опікувалися мати з дідом, то нині в її родині залишилася лише бабця. Наразі 31-річна містянка хоче вийти заміж і намагається забути, як нещодавно її віддавали на п’ять діб в сексуальне рабство.   

Вперше глядачі «Інтеру» дізналися про шокуючу історію Ольги у січні 2014 року. Сусіди прозвали її «Мауглі» через спосіб життя. Вона майже не виходила на подвір’я, а оскільки не навчалася у школі, то могла хіба що підпис поставити у відомості на отримання соціальної допомоги, як інваліду 2 групи.

Бабуся Євгенія Синявська пояснювала, що не випускала онуку через те, що «цигани можуть вкрасти». А її мати Валентина тоді у студії просила допомогти з грошима. Коли вінничанку показали на екрані, до неї намагалися приходити педагоги та лікарі, але марно. Бабуся швидко привчилася зачиняти перед їхнім візитом двері на замок. Згодом Оля забула навіть ті букви, які знала раніше.

За останніх кілька місяців у родині Ольги Кудрі змінилося майже все. У передачі телеканалу від 23 лютого 2018-го її сусідка пояснила, що у листопаді минулого року брат Олі Арсен «вбив» їхню матір. Він наніс безліч ударів по тулубу. Швидку допомогу сусіди викликали лише наступного ранку. За п’ять діб Валентина померла в лікарні, а Арсен зізнався у скоєному, тому зараз перебуває у СІЗО.

Як з’ясувалося, сама Оля була майже свідком. Вона знаходилася на кухні, але не втручалася. Вінничанка розповідає, що брат і її часто лупцював. Сусіди кажуть, що у цій родини завжди пиячили, а весь дім тримався на дідусеві, який помер у грудні 2017-го.

Щодо державної соціальної допомоги Ольги, то начебто всі її пропивали у перші три дні, а потім жили на те, чим допоможуть сусіди. Після смерті дідуся Є. Синявською з онучкою взялася опікуватися Людмила Щербацька, яка мешкає неподалік. Ця жінка з Ольгою переоформила держдопомогу на банківський рахунок, з якого сама знімала кошти.

Вже в студії жінка визнала, що обіцяла дідусю наглядати, а також поділити їхній будинок на Старому місті між Олею і Арсеном. Така новина обурила Євгенію Синявську, яка заявила, що не дасть нічого робити з будівлею та онукою.

Через їхню суперечку з’ясувалося, що нещодавно Оля на таксі виїхала до якогось Сашка у приміське село. Він тримав її у зачиненій хаті, бив та, судячи з всього, знущався та домагався.

«Я не хочу про це згадувати. В нього є дружина та дитина. Я не буду писати заяву! Я йому вже все простила», - запевнила Оля.

Чи був це єдиний випадок насилля з боку сторонніх осіб?.. Склалося враження, що бабусю більш цікавлять гроші та власний будинок, хоча навіть газовим котлом вона користуватися не вміє. Те, що онука не писемна, літня жінка не вважає за недолік. Проте потакає бажанню Олі вийти заміж за Сергія, хоча той постійно пияче.  

Перший заступник директора департаменту соціальної політики Вінницької міськради Наталя Паламарчук у студії пояснювала, що забрати людину проти її волі з оселі неможливо. Родині завжди допомагали гуманітаркою, але їх цікавлять гроші. Так, Олі видають щомісяця 1450 гривень. Спочатку перераховували їх на поштове відділення, а потім за її ж вимогою – на банківський рахунок. О. Кудря вважається дієздатною. Молода жінка постійно змінює думку, але соціальні служби не можуть на неї впливати.

На «Інтері» передача вийшла під заголовком «Затерянный мир». Символічно. Для більшості людей сьогодні ситуація у родині Олі здається не реальною для Вінниці. Втім, подальша доля жінки є невизначеною.