У США прийнято рішення щодо передачі Україні оперативно-тактичних ракет ATACMS

Новини Вінниці / У США прийнято рішення щодо передачі Україні оперативно-тактичних ракет ATACMS

У США прийнято рішення щодо передачі Україні оперативно-тактичних ракет ATACMS. Однак, як повідомляє авторитетне видання The Wall Street Journal, ЗСУ передадуть ракети після схвалення президентом Дж.Байденом старту поставок.

Видання раніше вказувало, що США близькі до того, щоб схвалити передачу Україні ракет великої дальності ATACMS, яка може використовуватися наявними РСЗВ HIMARS. Ці ракети мають дальність близько 300 кілометрів, що достатньо, щоб українські сили могли вражати російські цілі далеко за лінією фронту.

Надання Україні ATACMS може значно змінити хід війни проти Росії, якщо ці ракети будуть передані з касетними бойовими частинами. Про це в ефірі «Радіо NV» зазначив головний редактор спеціалізованого військового журналу Defense Express Олег Катков.

За його словами, касетна бойова частина плюс ATACMS - це ідеальне рішення, коли мова йде про необхідність ураження таких стандартних цілей, як, наприклад, авіабаза чи передовий вертольотний майданчик. У такому разі, якщо ракета долітає до цілі та розкривається, то ці касетні боєприпаси розкидуються на значній площі. 

Додамо, Україна просила цей вид озброєння з середини минулого року, проте у Штатах зволікають з поставками, «аби не дратувати Росію».

Олег Верлан

10 липня, 2023