У спеку на Вінниччині обмежуватимуть рух великовагових автомобілів

Новини Вінниці / У спеку на Вінниччині обмежуватимуть рух великовагових автомобілів

Йдеться про транспортні засоби, загальна маса яких перевищує 24 тонни. У літню спеку їх рух на Вінниччині, і не лише, буде обмежено, оскільки внаслідок підвищеної температури повітря й пекучого сонця дорожнє покриття втрачає свою міцність. А через чималу вагу фур на асфальті утворюються колії.

Йдеться про транспортні засоби, загальна маса яких перевищує 24 тонни. У літню спеку їх рух на дорогах Вінниччини, і не лише, буде обмежено, оскільки внаслідок підвищеної температури повітря й пекучого сонця дорожнє покриття втрачає свою міцність. А через чималу вагу фур на асфальті утворюються колії. 

Служба автомобільних доріг у Вінницькій області поінформувала перевізників, що рух «великоваговиків» обмежуватимуть з сьогоднішнього дня, 10 травня – у тому разі, коли температура повітря перевищуватиме 28 градусів. Їздити не можна з 10:00 до 22:00.

Введення цього обмеження пов'язано й з тим, що у літню пору року відчутно зростають обсяги автотранспортних перевезень, зокрема сільськогосподарської продукції та корисних копалин.
 

Юрій Ярмощук

10 травня, 2018