У службі зайнятості повідомили, які професії слід опанувати, щоб найшвидше знайти роботу на Вінниччині

Новини Вінниці / У службі зайнятості повідомили, які професії слід опанувати, щоб найшвидше знайти роботу на Вінниччині

Відомо про те, що у нашій області бракує професійних водіїв. Місяць тому NaПарижі повідомляв про кількість таких вакансій на Вінниччині. Утім, найбільше у нашому аграрному краї бракує представників іншої професії. Саме тим, хто її опанував – найпростіше працевлаштуватися.

Відомо про те, що у нашій області бракує професійних водіїв. Місяць тому NaПарижі повідомляв про кількість таких вакансій на Вінниччині. Утім, найбільше у нашому аграрному краї бракує представників іншої професії. Саме тим, хто її опанував – найпростіше працевлаштуватися. Йдеться не про зварювальників чи верстатників, хоча їх також шукають роботодавці. Як виявляється, найбільший попит на ринку праці наразі – на трактористів. Безробітним жителям міст, які опанують цю професію, певно, доведеться переїхати у сільську місцевість. Але, якщо немає за що годувати родину, то чому б і ні…

«Якщо проаналізувати базу вакансій обласної служби зайнятості, то можна побачити, що серед затребуваних професій, які потрібні роботодавцям, найбільше трактористів-машиністів. За 6 місяців поточного року таких вакансій нараховувалось 2,8 тис. Служба зайнятості вживала заходів, щоб вирівняти ситуацію та задовольнити потребу роботодавців шляхом підготовки необхідних фахівців», - повідомила директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Фахівці обласної служби зайнятості склали рейтинг професій, якій користуються найбільшим попитом на ринку праці Вінниччини. У першу трійку увійшли трактористи, підсобні робітники та водії.

 
 

Юрій Ярмощук

24 липня, 2018