У сітках знайшли червонокнижну рибу. На Вінниччині на гарячому затримали інспектора рибоохоронного патруля

Новини Вінниці / У сітках знайшли червонокнижну рибу. На Вінниччині на гарячому затримали інспектора рибоохоронного патруля

Інспектор Чернівецького рибоохоронного патруля виявився браконьєром. Затримали чоловіка на гарячому 30 червня.

Про це повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль.

«Інцидент стався на р. Дністер поблизу с. Наддністрянське Могилів-Подільського району Вінницької області. Використовуючи гумовий човен, державний інспектор спільно з громадянином здійснювали вилучення зябрової сітки з водойми, що свідчило про браконьєрські дії. В забороненому сітному знарядді лову знаходилося 2 ляща, 1 сазан та 1 червонокнижна риба – вирезуб», - йдеться у повідомленні.

Своїми діями порушники завдали збитки рибному господарству України на суму 7004 грн. та за червонокнижний вирезуб 10 000 грн. Загалом сума становила 17 004 грн.

На правопорушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП, та ч.1 ст.90 КУпАП.

На місце вчинення правопорушення було викликано працівників поліції та слідчо-оперативну групу, які здійснили огляд місця події в зв'язку з чим вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР. Човен, незаконне знаряддя лову та добуті водні біоресурси вилучено працівниками поліції.

«Відомство нагадує, що про відомі факти порушень з боку працівників рибоохоронного патруля можна повідомляти на «гарячу» лінію Держрибагентства за номером ‌‎0-800-50-52-50 або на сторінку відомства у Фейсбук», - додають у повідомленні.

Макс Мельник

3 липня, 2023