У швейцарському Цюріху готують трамваї для відправки у Вінницю

Новини Вінниці / У швейцарському Цюріху готують трамваї для відправки у Вінницю

У швейцарському Цюріху почали на тягачі завантажувати трамваї, які мають передати Вінниці. Найближчим часом вони прибудуть до України.

Про це повідомив радник міського голови Віктор Перлов.

«Tram 2000 завантажуються в Цюриху і незабаром відправляються до Вінниці. Ці трамваї виготовлені наприкінці 1980-х років у Швейцарії. Мають 21,4 метра довжину, 2,2 метра ширину, 50 сидячих і 54 стоячих місць», - зазначив він.

Нагадаємо, відповідний меморандум про передачу трамваїв до Вінниці було підписано у грудні 2020 року. Згідно з ним, Цюріх протягом 2022-25 років мав передати Вінниці 70 трамваїв та 300 тисяч швейцарських франків для їх адаптації. У 2021 році швейцарська сторона вже нібито демонструвала трамваї та повідомляла, що має намір їх передати.

Зволікання нібито пов’язані з процесом заміни Tram 2000 на нові моделі, адже процес відбувається повільніше, ніж передбачалось. Наразі передчасно говорити про терміни, коли перша партія прибуде у Вінницю.  

Новини Вінниці / У швейцарському Цюріху готують трамваї для відправки у ВінницюНовини Вінниці / У швейцарському Цюріху готують трамваї для відправки у ВінницюНовини Вінниці / У швейцарському Цюріху готують трамваї для відправки у Вінницю