У серпні встановлено рекорд по «демілітаризації» російської артилерії

Новини Вінниці / У серпні встановлено рекорд по «демілітаризації» російської артилерії

У серпні 2023 року українські воїни встановили новий рекорд у «демілітаризації» російської армії. За останній місяць літа на фронті було знищено максимальну кількість артилерійських систем ворога з початку повномасштабної війни: на попіл перетворено майже 700 одиниць цих дуже важливих в умовах війни озброєнь.

Нагадаємо, саме за артилерією від початку війни росіяни значно переважали ЗСУ. Вважалось, що цей показник не можна виправити. Проте, бажання – головне. Виправляється…

«У серпні встановлено абсолютний рекорд за кількістю знищеної російської артилерії. 691! Важко було перевершити результативність відстрілу за червень і липень, але все ж таки – так», - написав військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

У ворога знижуються можливості обстрілювати українських захисників тут і зараз. Вони важливі також тому, що перевищують максимальний поріг, після якого російський військово-промисловий комплекс уже не здатний у достатній мірі компенсувати ці втрати.

Трохи не дотягнули захисники до того, щоб побити раніше встановлений рекорд кількості спаленого російського автотранспорту.

«Також у серпні був другий показник за весь період повномасштабної війни зі знищення російського автотранспорту – 685. Більше було спалено лише у березні 2022 року, коли логістичні колони РВВ знищувалися в режимі нон-стоп – 865. Щось мені підказує, що восени акцент зміститься на ББМ та танки», – написав Коваленко

У середньому за місяць знищується близько 422 одиниць автомобільної техніки.

У той же час журналіст Роман Шрайк звернув увагу також на те, що в серпні було знищено 113 одиниць російської спецтехніки за середньомісячного показника 44 одиниці. Це третій за величиною результат за весь час повномасштабної війни.

Крім того, у серпні українські воїни позбавили російську армію 243 танків (середній показник 235 одиниць на місяць), 408 бойових броньованих машин (453 у середньому за місяць), 36 РСЗВ (у середньому 39 на місяць), 5 вертольотів (середній показник 17 у місяць), 394 БпЛА (у середньому 233 за місяць), 98 ракет (середньомісячний показник 76).

До речі, з 1 червня по 31 серпня 2023 року російські окупаційні війська втратили:

Військових – 55 120 голів.

Танки – 655 од.

ББМ – 1 135 од.

Артилерія ствольна – 2 056 од.

Артилерия реактивна – 160 од.

ППО – 167 од.

Автотранспорт – 1 770 од.

Специальна техниіа – 373 од.

Гвинтокрили – 18 од.

Літаки (що збиті в Украині) – 2 од.

Олег Верлан

1 вересня, 2023