У селі на Вінниччині упіймали досвідчених іноземних крадіїв, які «скуповували» скляні банки

Новини Вінниці / У селі на Вінниччині упіймали досвідчених іноземних крадіїв, які «скуповували» скляні банки

Двоє «зальотних» зловмисників – 32 та 52-річні громадяни Молдови та Білорусі – обікрали кількох жителів Вінниччини. При обшуку у їх автівці знайдено близько 60 тис. грн. А крім цього й пачки сувенірних банкнот – таких, що продають на ринках та крамницях.

Двоє «зальотних» зловмисників – 32 та 52-річні громадяни Молдови та Білорусі – обікрали кількох жителів Вінниччини. При обшуку у їх автівці знайдено близько 60 тис. грн. А крім цього й пачки сувенірних банкнот – таких, що продають на ринках та крамницях. Так от ці сувенірні гроші вони залишали в оселях мешканців Літинського району, до яких навідалися останніми днями. Але залишали після того, коли з шухляди чи шафи забирали справжні гроші.

Діяли вони за такою схемою: під'їжджали до сільського будинку та пропонували одиноким літнім жінкам продати їм скляні банки. Один з зловмисників розмовляв на подвір'ї з жертвою, інший проникав у будинок. Знаючи з досвіду, де пенсіонери зазвичай ховають свої заощадження, злодій швидко знаходив та забирав гроші, замість них клав «сувеніри». Скоївши крадіжку, зловмисники швидко зникали на автомобілі ВАЗ.
Зокрема, з будинку 75-річної жительки села Дашківці вони поцупили 10 тис. грн. Це сталося близько 7-ї ранку. Що її обікрали, пенсіонерка з'ясувала після їх зникнення, перевіривши місце, де зберігала усі свої заощадження.
Постраждала й 83-річна мешканка села Дашківці. Те, що в неї вкрали 48 тис. грн вона зрозуміла, коли, взявши кілька купюр зі схованки, пішла в аптеку купувати ліки. Побачивши «гроші», продавець сказала їй, що вони не справжні. Тоді старенька й зрозуміла, що у цьому винні «гості», що навідувалися до неї вранці за банками...

Крадіїв затримали у селі Лукашівка Літинського району. З'ясувалося, що вони у наш край на «заробітки» приїжджали не вперше. У Вінниці знімали квартиру на добу чи дві. Зранку ж відправлялися шукати жертв.
Цих чоловіків утримують під вартою. Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, їм вже оголошено про підозру у вчиненні трьох злочинів, передбачених ч.3 ст.185 ККУ України (крадіжка). «Покупцям банок» загрожує до 6 років позбавлення волі.


 

Юрій Ярмощук

31 травня, 2018