У СБУ розповіли, звідки на Вінниччині торговець зброєю діставав трофеї

Новини Вінниці / У СБУ розповіли, звідки на Вінниччині торговець зброєю діставав трофеї

Служба безпеки запобігла незаконній торгівлі зброєю у Вінницькій, Миколаївській та Закарпатській областях. Силовиками затримано людей, яких називають організаторами нелегального бізнесу.

Як повідомляє управління СБ України у Вінницькій області, зловмисники намагались продати криміналітету зброю та боєприпаси, які були знайдені в деокупованих районах на півдні та сході нашої держави. Серед вилученого у фігурантів – російський танковий кулемет, гранатомети, снайперська зброя та вибухівка.

Так, на Вінниччині затримано ділка, який підготував до продажу цілий арсенал «трофейної» зброї та боєприпасів на загальну суму 3 млн грн.

Встановлено, що зловмисник скуповував пошкоджені зразки засобів ураження через спеціалізовані інтернет-платформи, а потім відновлював їхні бойові властивості та підшукував клієнтів для збуту.

Задокументовано, що фігурант намагався продати російський АК-12 та снайперську гвинтівку Драгунова за майже 300 тис. грн.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми.

Усі вилучені засоби уражання планується передати на потреби Збройних Сил України.

Макс Мельник

30 жовтня, 2023