У російському Підмосков'ї «будинок Януковича» захопила «схожа на Леніна» людина, яка погрожувала «йти на Кремль»

Новини Вінниці / У російському Підмосков'ї «будинок Януковича» захопила «схожа на Леніна» людина, яка погрожувала «йти на Кремль»

У селищі «Шервуд», що неподалік Москви, озброєний чоловік у військовій формі вдерся до чужого будинку, який нібито виставлено на продаж, вступив у перестрілку із силовиками, а ще заявив, що має арсенал зброї та збирається «йти на Кремль». Проте стрілка після оточення будівлі силовики вбили.

Після «походу на Москву» Є.Пригожина з «вагнерівцями» американський ISW і британська Мі-6 зазначали, що на Росію чекають ще такі спроби. Затримання терориста І.Гіркіна (Стєлкова) лише підбурило прихильників ультранаціоналістичних ідей до протестів…

Тим часом, «слава» Пригожина підштовхує одинаків. За даними кремлівського агентства ТАСС, телеграм-каналів Baza і Mash, 22 липня «нетверезий чоловік» захопив будинок у Підмосков'ї.

Спочатку на місце прибула охорона селища «Шервуд», а потім дільничний. Чоловік, який проник у будинок, погрожував поліцейському зброєю. Місцева поліція завела за статтями «Посягання на життя співробітників правоохоронних органів» і «Застосування насильства щодо представника влади». Одні видання пишуть, що у будинку перебували заручники, інші запевняють, що вони втекли.

Telegram-канал Shot пише, що біля будинку лунали звуки вибухів, а також тривала перестрілка. Telegram-канал 112 повідомляє, що у приватному будинку раніше проживав колишній президент України Віктор Янукович. Наразі невідомо, у які саме роки в цьому будинку він міг мешкати. Але, згідно з останніми даними, котедж належить москвичці Ларисі В. І виставлений на продаж.

Голова міського округу Істра Тетяна Вітушева зазначила, що співробітники СОБР вірішили штурмом звільняти будинок.

Депутат Держдуми Олександр Хінштейн стверджує, що після того, як співробітники приватної охоронної компанії, які охороняють селище, викликали дільничного, чоловік відкрив стрілянину з автоматичної зброї. При цьому він почав висувати політичні гасла і кричати, що зібрав цілий арсенал зброї, щоб іти в похід на Кремль.

За даними депутата, озброєний чоловік – 36-річний житель Красноярська В'ячеслав Черненко. До Москви він приїхав нещодавно. Раніше нібито був «учасником СВО», як війну проти України називають росіяни. Адресу котеджу чоловік знайшов за оголошенням про продаж. Спроби переконати Черненка здатися, зокрема за допомогою його матері, не мали успіху.

Порівняйте...

До речі, за зовнішністю Черненко схожий на «молодого Леніна». Можливо, цей фактор підштовхнув красноярця до «радикальних дій». Втім, «Шервуд» відділяють від Кремля десятки кілометрів.

Чергова спроба «бунту» виявилась безрезультатною. Стрілка, який захопив котедж у Підмосков'ї, застрілили під час затримання.

Олег Верлан

22 липня, 2023