У Росії залишились тільки ракети: за ніч путінські терористи обстріляли міста у різних регіонах

Новини Вінниці / У Росії залишились тільки ракети: за ніч путінські терористи обстріляли міста у різних регіонах

Російські окупанти зазнали нищівних втрат при спробах наступу, тому поки шукають резерви, використовують єдину зброю, якою переважають, - обстрілами. Вночі та ранком під обстрілами опинилися Київ, Харків, Маріуполь, Нікополь, Запоріжжя, Вінниця… У Кремлі обіцяли, що саме там будуть мститися Україні за відмову від капітуляції. Це методи терористів.

За даними ООН, через війну 2,8 млн українців стали біженцями та виїхали за межі країни, а близько 2 млн – внутрішніми переселенцями. Тікають люди саме від авіаударів по містам.

Внаслідок ворожого обстрілу і потрапляння уламків снаряду о 06:16 стався обвал у 12-поверховому житловому будинку в Шевченківському районі Києва. За попередніми даними, двоє людей постраждали. Також частково пошкоджено сусідній 9-поверховий будинок. 

О 7:45 ліквідовано загоряння на балконах 3,10,11 та 12 поверхів та у квартирі на верхньому поверсі 12-поверхового житлового будинку. Проводяться аварійно-рятувальні заходи по розбиранню конструкцій будівлі та пошуку постраждалих.

«Тривожна ніч. Ракетна атака під Нікополем. Люди не постраждали. Ситуація в області напружена, але стабільна та контрольована. Ворожих військ на нашій території немає. Дякуємо Збройним силам, теробороні та поліції», - зазначив очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв написав у мережі, що « характер вибуху, який стався на залізничному вокзалі Запоріжжя-2, поки що не відомий. На місці працюють відповідні служби».

У Харкові вночі окупанти обстріляли школу. Зруйнована трьохповерхова частина будівлі. Одна людина постраждала.

Олег Верлан

16 березня, 2022