У Росії влаштували істерику на ТБ через постачання Україні зброї із Заходу

Новини Вінниці / У Росії влаштували істерику на ТБ через постачання Україні зброї із Заходу

Російські пропагандисти на Великдень вкотре влаштували істерію через постачання зброї із західних країн в Україну. Вони називають такий стан справ «небезпечною ситуацією» і вимагають «вживати заходів».

Про це говорили «експерти» в ефірі однієї з пропагандистських передач на росТБ. Вони зазначили, що структура поставок змінилася, і більшу їх частку стала займати важка зброя. Як же так, адже вони сподівались на швидке закінчення «спецоперації» та покарання українців, яких, за їх версією, не існує.

«Вони змінюють структуру поставок озброєння. Вони бачать, що малюнок бойових дій змінюється, і йдуть далі, вони (постачають, – ред.) важку зброю. Що таке важка зброя? Ось іде постачання гаубиць, зверніть увагу на калібр цих поставок, це скрізь 155 мм. Це великий калібр та велика дальність стрільби – приблизно до 40 км», – казав в ефірі один з пропагандистів.

Такий варіант викликав істерику. Він не укладався у «світогляд» росіян, які були переконані, що от-от «закінчать» з Україною.

«Мало того, вони говорять про постачання ще більш небезпечної зброї, і ми маємо щось із цим робити. Це реактивна система залпового вогню 227 мм, американська. Але найстрашніше, що поставляється керована ракета з дальністю до 300 км. Небезпечна історія з танками пов'язана. У країнах Східної Європи близько 2 тис. танків. Це величезна кількість. За такого насичення зброєю дійсно треба вживати заходів», – додав пропагандист.

У військово-політичному керівництві РФ теж чудово розуміють наслідки, тому вирішили руйнувати шляхи поставок і вже кілька днів ракетами намагаються пошкодити залізничну інфраструктуру. Цього ранку росіяни нанесли серію ракетних ударів по декільком регіонам центральної та західної України. Не всі досягли цілі. Частину ракет українська ППО збила.  

Олег Верлан

25 квітня, 2022