У річці Дніпро загинув хлопець з Вінниці, який впав з канатної дороги

Новини Вінниці / У річці Дніпро загинув хлопець з Вінниці, який впав з канатної дороги

У Києві вдень 21 липня на річці Дніпро, біля Пішохідного мосту, обірвалася канатна дорога, і 20-річний хлопець впав у воду.

До 21:25 проводилися пошуково-рятувальні роботи, які відновили сьогодні вранці, 22 липня. о 10:20 год 22 липня офіційно повідомили, що тіло хлопця знайшли. За словами представника ДСНС, з атракціону впав ймовірно 20-річний хлопець з Вінниці.

«Працівники поліції спільно з рятувальниками ДСНС сьогодні вранці продовжили пошуки 20-річного хлопця, який вчора, перебуваючи на атракціоні на Дніпрі, упав у воду внаслідок обриву троса», – повідомили в Нацполіції.

На сторінці офісу Генпрокурора зазначено, що прокуратура в суді вимагала зупинити роботу канатної дороги у 2022 році, однак суд відмовив у задоволенні позову.

Розпочато кримінальне провадження за фактом обриву атракціону «Канатна переправа через р. Дніпро від Арки Дружби народів до Труханового острова» в момент перебування на ньому людини.

Розслідування проводиться за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості, що спричинила смерть людини (ч. 2 ст. 272, ч. 3 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі Печерського управління поліції Києва.

 

Михайло Білик

22 липня, 2024