У райцентрі на Вінниччині відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку (ФОТО)

Новини Вінниці / У райцентрі на Вінниччині відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку (ФОТО)

У Мурованих Курилівцях урочисто відкрили площу та пам'ятник Т. Шевченку. Ця подія відбулася учора в рамках відзначення 95-річчя від дня утворення Мурованокуриловецького району. Пам'ятник Кобзарю розташований у центрі цього селища. На цій площі облаштували й гарний фонтан, безкоштовний Wi-Fi. З'явився там й дитячий ігровий майданчик.

У Мурованих Курилівцях урочисто відкрили площу та пам'ятник Т. Шевченку. Ця подія відбулася учора в рамках відзначення 95-річчя від дня утворення Мурованокуриловецького району.

Пам'ятник Кобзарю розташований у центрі цього селища. На цій площі облаштували й гарний фонтан, безкоштовний Wi-Fi. З'явився там й дитячий ігровий майданчик.
Участь в урочистостях брав й голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Надзвичайно символічним є те, що ми відкриваємо сьогодні таку чудову площу, для облаштування якої залучено кошти місцевого бюджету, із субвенції соціально-економічного розвитку, за підтримки депутатів Верховної ради України та при допомозі депутатського корпусу обласної ради. За досить короткий проміжок часу в центрі селища створено таку красу, а пам’ятник Тарасу Шевченку щоразу нагадуватиме кожному з нас про непростий шлях цієї людини, що незважаючи ні на що, залишився українцем і доніс свою любов до української мови та нації до нас у своїх творах», – зазначив В. Коровій.

Про це повідомляється на сайті Вінницької ОДА.


 

Юрій Ярмощук

1 червня, 2018