У Путіна знову загрожують НАТО ядерною зброєю та кажуть про останнє попередження

Новини Вінниці / У Путіна знову загрожують НАТО ядерною зброєю та кажуть про останнє попередження

Путін не полишає бажань здолати Україну. У Москві переконані, що варто лише винести «за дужки» західну збройну допомогу, тоді ЗСУ «попливуть». Тому Кремль вдається до перевіреного методу – залякування застосуванням ядерної зброї. І посил у бік НАТО вже лунає не від «зашкварених» політиканів, а від спікера російського президента.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков, заяву якого цитує ВДТРК, пригрозив «рішучою відповіддю2 на спроби втручання у розв'язану РФ війну в Україні.

«Росія готова дати рішучу відповідь будь-якій стороні, яка спробує влізти в операцію в Україні», – сказав Пєсков.

Так він відповів на питання про ризик ядерної війни, фактично підтвердивши, що озвучені раніше погрози Росії застосувати ядерне озброєння є не фантазіями окремих божевільних, а офіційною політикою Кремля.

Раніше із погрозами розпочати ядерну війну виступив заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв. Він заявив, що «накачування» України західною зброєю, «відправка найманців», навчання НАТО біля російських кордонів «підвищують ймовірність прямого та відкритого конфлікту НАТО з Росією». А він, сказав Медведєв, може перейти «у повноцінну ядерну війну».

«Треба просто думати про можливі наслідки своїх дій. І не захлинутися власною слиною в пароксизмах русофобії», – вибухнув погрозами на адресу Заходу Медведєв.

На Заході протягом останніх кількох тижнів дуже помірковано ставились до подібних погроз. Особливо у Великій Британії, де заявляли, що за 90 секунд зможуть відповісти на будь-яку загрозу по найбільшим містам РФ. Проте у США вже помітні кроки у бік того, щоб менше дратувати Москву. Тому Штати відмовились постачати Україні розвіддані щодо російських генералів та місця складів з боєприпасами чи паливом на території Росії.

Звісно, в Альянсі мають відповісти на слова Пєскова. Проте хоча офіційна відповідь не жорсткою, Захід може стриманіше допомагати.

З іншого боку слова речника Путіна можуть підштовхнути російську еліту до більш конкретних дій щодо зміни очільника режиму, адже у тих колах ядерна війна точно не входить у плани.

Олег Верлан

12 травня, 2022