У Путіна виникла очікувана проблема з кадрами: після виводу з України спецпризначенці відмовляються повертатися

Новини Вінниці / У Путіна виникла очікувана проблема з кадрами: після виводу з України спецпризначенці відмовляються повертатися

Розрекламований росіянами збір резервів «по сусєкам» не вкладається у планові показники. Із Сибіру необстріляні резервісти надходять, а от підрозділи з бойовим досвідом відмовляються воювати. Отже, в окупантів вистачатиме «гарматного м’яса», але буде відчутним дефіцит кваліфікованих військових. Це лише спонукає загарбників до тактики терору.

Такий висновок можна зробити з аналізу різних джерел – від повідомлень Генштабу ЗСУ та ГУР Міноборони до інформації з росЗМІ.   

Як розповіли у Генеральному штабі Збройних сил України, на Донбас російське командування планувало перекинути раніше повністю виведені із Сумської області на територію РФ підрозділи. Однак шалені втрати, яких зазнали окупаційні війська в боях на Сумщині, відбили у загарбників бажання повертатися в Україну.

«За наявною інформацією, понад 80% особового складу деяких підрозділів, що були залучені до війни, не бажає брати участь у подальших бойових діях. Командири військових частин окупантів заборонили звільнення військовослужбовців, у яких закінчилася терміни контрактів до закінчення так званої «спеціальної військової операції», – повідомляють у Генштабі.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє  про конкретний факт саботажу. Так, російські спецпризначенці з Єкатеринбургу, які воювали у Сирії, у повному складі відмовилися їхати штурмувати Маріуполь. За два дні боїв із ЗСУ протягом 2-4 квітня цей підрозділ втратив щонайменше 30 бійців убитими.

«Відтак, надалі спецпризначенці вирішили не випробовувати долю», - зазначили в ГУР МОУ.

Тому підготовка російських окупантів до масованого наступу на Донбасі триває. Натомість ворожі підрозділи, які лишилися в Україні й не можуть нічого зробити з українськими військами, – лють зривають на цивільному населенні. Вони завдають ракетних ударів та луплять артилерією по об'єктах цивільної інфраструктури, залізничних вузлах, шляхах сполучень, станціях та житлових кварталах. Окупанти також цинічно б'ють по місцях, де збираються люди, аби евакуюватися із зони бойових дій. Як у Краматорську.

Олег Верлан

8 квітня, 2022