У Путіна погрожують США «відповіддю» через «шторм сторіччя» у Криму

Новини Вінниці / У Путіна погрожують США «відповіддю» через «шторм сторіччя» у Криму

Два тижня тому все північне узбережжя Чорного моря постраждало від негоди. В окупованому Криму подію назвали «штормом сторіччя» та визначили численну загибель своїх військових. Згодом, нібито, Міноборони РФ надало у Кремль доклад, в якому звинуватило у наслідках американську «кліматичну зброю».

Шторм Беттіна вирував у багатьох регіонах, однак саме у Криму найбільше. Хвилі висотою до 10 метрів перелякали окупантів.  

За словами автора ТГ-каналу «Кремлівська Табакерка», Москва готує американцям відповідь на загибель російських військових під час шторму в окупованому Криму.

Військові, які за дорученням Володимира Путіна розслідували листопадовий удар стихії по Криму, дійшли висновку, що «шторм століття» на півострові, це, звичайно ж, результат дії якоїсь американської кліматичної зброї.

Про це виданню повідомили три джерела – у міноборони та генштабі.

«Подробиці засекречені, але точно можу сказати, що удар стихії по Криму та іншим регіонам не був випадковим. Було використано кліматичну зброю США. У тому числі використовувалися спеціальні безпілотники та обладнання, що знаходиться в Румунії, Туреччині, Болгарії та кількох інших країнах НАТО», - стверджує один із них.

За словами іншого, зараз Росія готує відповідь на «кліматичну агресію».

«Можливо, ми обмежимося вимогою компенсувати збитки від удару шторму, у тому числі виплатити компенсацію за загибель наших військових у Криму, через удар стихії на півострові загинули 11 військових. Зникли безвісти семеро. Усі вони вже, на жаль, визнані загиблими , пошук їхніх тіл припинено», - нібито повідомило чергове джерело.

Паблік не виключає, що, можливо, що відповідь Росії американцям буде військовою.

«Якщо не захочуть заплатити та гарантувати, що більше такого не буде, напевно, у них розпочнуться проблеми. Наприклад, вибухне щось у Румунії, Болгарії чи інших країнах НАТО. Я б на місці США не грав із вогнем», - нібито сказав один із співрозмовників видання.

Джерело в Кремлі підтвердило, що Путін отримав доповідь, в якій йдеться: по Криму «було завдано удару за допомогою кліматичної зброї». І доручив військовим «адекватно відповісти», - стверджує паблік.

Нагадаємо, шторм був найпотужнішим за 100 років спостережень. До того ж він змив окопи росіян на берегу.

Зважаючи на те, що телеграм-канал контролюється владою РФ, він став одним зі шляхів передачі погроз Вашингтону, аби Штати не «втручались» у війну проти України.

Олег Верлан

11 грудня, 2023