У Путіна чекають миті, щоб оголосити повну мобілізацію

Новини Вінниці / У Путіна чекають миті, щоб оголосити повну мобілізацію

Українські посадовці постійно заявляють, що ЗСУ цілком здатні на деокупацію територій за наявності необхідної кількості озброєння. Розуміють це і у Москві. Том там розробляють контрміри. Щоб завадити такому сценарію, у Кремлі спробують швидко анексувати Луганську та Донецьку області та оголосити повну мобілізацію в РФ.

Про це голова Луганської ОВА Сергій Гайдай сказав в інтерв'ю LB.ua.

«Які у них плани? Вони виходять на адміністративний кордон Луганської області чи Донецької області, одразу проводять псевдореферендум, ухвалюють рішення про входження цих територій до Російської Федерації, а далі, коли вже Україна проводитиме контрнаступ і звільнятиме території, Путін просто оголосить, що Україна пішла війною проти Росії, тому оголошується повна мобілізація», - спрогнозував Гайдай.

На його думку, у 2014 році Росія не пішла на цей крок, тому що Україна не мала достатньо військової сили, щоб відвоювати свої території, але зараз ситуація інша.

Терміни проведення «референдумів» і «включення» територій у Росії узгоджують давно. Кажуть про 11 вересня. Хоча це може статися, як вважає Гайдай, з виходом на межі Донеччини.

Олег Верлан

11 липня, 2022