У Повітряних силах висловились щодо здатності росіян збивати ракети ATACMS

Новини Вінниці / У Повітряних силах висловились щодо здатності росіян збивати ракети ATACMS

У Росії можуть бути засоби протиповітряної оборони, які здатні збивати балістичні ракети ATACMS. Але це потрібно перевірити на практиці.

Про це заявив речник Командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він звернув увагу, що Сили оборони України вже розвіяли декілька пропагандистських «військових» міфів про російські озброєння та армію.

«Такі речі, як збиття «Кинджала», потоплення «Москви», знищення комплексу С-400 і зараз ATACMS - це новий удар по їхньому іміджу», - сказав він.

Відповідаючи на запитання ведучих, чи може російська ППО уражати ракети ATACMS, Ігнат припустив, що противник «можливо» має системи, які можуть збивати балістику.

«Але все потрібно перевіряти на практиці», - наголосив представник Повітряних сил.

У цьому контексті Ігнат пояснив, що росіяни мають ще радянські комплекси С-300В1, які з певними ракетами можуть впоратися з балістикою. Крім того, можливо, з цим завданням здатний впоратися і комплекс ППО С-400.

«Але це теж потрібно довести», - наголосив офіцер.

Нагадаємо, Україна просила партнерів передати ракети ATACMS близько року. Минулого тижня українські захисники їх отримали та завдали ракетних ударів по аеродромах у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську. Наслідки вразили фахівців НАТО.  

Пізніше в американських медіа зазначили, що загалом Україні передали 20 таких ракет.

Олег Верлан

24 жовтня, 2023