У Повітряних силах вважають, що осінь і зима стануть рекордними за кількістю «Шахедів», які застосує РФ

Новини Вінниці / У Повітряних силах вважають, що осінь і зима стануть рекордними за кількістю «Шахедів», які застосує РФ

Зважаючи на динаміку, у Повітряних силах ЗСУ переконані, що найближчими місяцями застосування росіянами іранських дронів-камікадзе може досягти рекордних показників.

Нагадаємо, нещодавно у РФ розпіарили, що в Єлабузі (Татарстан) налагодили власну збірку цих БпЛА. Окрім цих потужностей, збирають «Шахеди» поблизу морських портів на Каспію. Оскільки іранський імпорт виявився відносно дешевим і ефективним, росіяни вирішили розширювати його застосування.

«Проти дронів боротися потрібно, бо ця осінь/зима будуть рекордними за кількістю застосувань літальних безпілотних апаратів Шахед», - визнав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що лише за минулий місяць Росія застосувала проти України понад 500 безпілотників.

«За 6 місяців минулого опалювального сезону було використано проти України понад 1000 «Шахедів». А ми вже маємо пів тисячі лише за один місяць», - наголосив речник.

Тому є припущення, що росіяни активніше використовуватимуть цю зброю. На жаль, поки що українським військовим не вдалось знищити базу БпЛА на мисі Чауда у Криму, звідки останнім часом здійснюються запуски.    

Олег Верлан

8 жовтня, 2023