У Повітряних силах розповіли деталі удару «Кинджалами» по аеродрому у Старокостянтинові

Новини Вінниці / У Повітряних силах розповіли деталі удару «Кинджалами» по аеродрому у Старокостянтинові

Від учора російські пропагандисти, захлинаючись слиною, переповідали про «вражаючі наслідки» після удару «Кинджалами» по військовому аеродрому у Старокостянтинові Хмільницької області, що у 125 км від Вінниці. У Повітряних силах підтвердили влучання, але доволі обережно висловились щодо наслідків.

Нагадаємо, 26 липня росіяни декількома хвилями атакували різні регіони. Під час однієї з них застосовувались балістичні ракети «Кинджал», для збиття яких в України є обмежений арсенал засобів.

«Вчора окрім ракет, які летіли одна за одною з південно-східного напрямку і направлялися спершу нібито в Харківську потім Дніпропетровську і далі вже пішли на південь, звідти на захід і далі на Хмельницьку область, а саме Старокостянтинова, в той же час ворог вирішив завдати удару ще й з півночі – з літаків МіГ-31К ракетами «Кинджал».

…там є певні пошкодження (на території аеродрому –ред.), про які ми, звісно, повідомляти не будемо, але ворог таки застосував ті чотири «Кинджали» і їх було видно», - зазначив речник Повітрях сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Як відомо, у Старокостянтинові розташований військовий аеродром, на якому базуються українські тактичні бомбардувальники Су-24М. Вони є носіями крилатих ракет Storm Shadow.

Олег Верлан

27 липня, 2023