У Повітряних силах порадити бути готовими до нестандартних дій ворога

Новини Вінниці / У Повітряних силах порадити бути готовими до нестандартних дій ворога

Протягом двох тижнів розганяється «істерії» навколо 24 лютого. Нібито у річницю повномасштабного вторгнення росіяни спробують завдати «потужного удару». На жаль, посадовці дають не лише прогнози по кількості ракет, а й числу «хвиль». У Повітряних силах радять не вірити жодним «нострадамусам», адже ворог почав діяти нестандартно.

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат на онлайнбрифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ» навів приклади того, що російські війська змінюють підходи, зокрема і в ракетних ударах. Також він вкотре зазначив, що Повітряні сили України перебувають у постійній бойовій готовності щодо будь-яких сценаріїв ворога.

«Наша справа – зберігати спокій, дотримуватися сигналів тривоги... Телеграм-канали справно всіх сповіщають, ботів багато, і всі очікують стандартних дій (від ворога), тобто: (злетів) МіГ-31К  - можна не ховатись, а от по Києву і Запоріжжю (росіяни) взяли і вдарили «Кинджалом»; або - ракетного удару вночі не буде, можна спокійно спати, він буде на ранок, як зазвичай діє ворог, а тут взяли і вдарили вночі. Так, невеликою кількістю ракет, але вдарили», - зауважив Ігнат.

Не тільки телеграм-канали, але й посадовці останнім часом «пророкують» дії росіян. Хоча знають не більше за інших…  Тому на думку речника ПС від ворога слід очікувати нестандартних дій, а загострення можливо будь-якої миті.

Олег Верлан

20 лютого, 2023