У Повітряних силах пояснили, скільки ракет росіяни зможуть застосувати для ударів по критичній інфраструктурі

Новини Вінниці / У Повітряних силах пояснили, скільки ракет росіяни зможуть застосувати для ударів по критичній інфраструктурі

Немає сумніву, що із жовтня Росія відновить удари по критичній інфраструктурі. За літо Україна мала час як відремонтувати пошкоджені об’єкти, так і покращити їхній захист, якщо є чим. Наразі у Повітряних силах назвали кількість ракет, які країна-агресорка може застосувати для таких ударів.

«Щодо ракет, якими він може діставати, ми теж вже не раз говорили: високоточних далекобійних ракет у ворога є близько 600. Це «Кинджали», «Калібри», Х-101/Х-555, «Іскандери» обох типів (М та К). Цими ракетами ворог може діставати до будь-яких куточків нашої держави. Плюс дрони-камікадзе, зрозуміло», - зазначив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Він озвучив наявну кількість ракет. Попри санкції РФ продовжує «штампувати» ракети всіх типів. Крім цього, у майже необмеженій кількості має імпортні та зібрані у Татарстані «Шахеди», які підтвердили свою ефективність.

«Щодо інших ракет, які має ворог в арсеналі, це ракети С-300, Х-22, «Онікс», Х-35, керовані авіаційні ракети (Х-59), ці ракети, можливо, будуть більше застосовуватись по прифронтових регіонах. Також продовжується застосування ворогом керованих авіабомб по прифронтовій зоні», - додав Ігнат.

За його словами, потреби України залишаються незмінними. Мова про посилення ППО. Хоча склалось враження, що залітні місяці питання майже не просунулось.   

«Очікуємо гарних новин і з Вашингтону про надання Україні додаткових систем для оборони і з чергового «Рамштайну», який можливо, дасть українцям більше посилення нашої ППО. Йдеться не лише про далекобійні системи (Patriot, Iris-T чи NASAMS), а й так зване мале ППО, здатне ефективно в автоматичному режимі знищувати «Шахеди», - сказав речник ПС.

Він наголосив на тому, що фіксується збільшення атак саме ударними БпЛА, і для їх ефективного знищення потрібне раціональне озброєння.

«Збивати постійно «Шахеди» (зенітними) ракетами призводить до їхнього дефіциту. Тому маємо розуміти, що посилення малого ППО Сил оборони, мобільних вогневих груп зокрема, потрібно для відбиття саме атак ударних безпілотників», - зауважив Ігнат.

Олег Верлан

21 вересня, 2023