У Повітряних силах підтвердили збиття російського Су-35 у морі

Новини Вінниці / У Повітряних силах підтвердили збиття російського Су-35 у морі

Наприкінці доби 21 травня в територіальних водах України на Херсонщині «отрицательного взлета» зазнав російський винищувач Су-35! Обставини утилізації російського літака уточнюються!

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Інформація про збиття винищувача з’явилась напередодні. Однак, офіційно її не коментували. Наразі є підтвердження. Відомо, що екіпаж не вижив.

Різні модифікації Су-35 вважаються гордістю ДКБ Сухого та ПКС Росії. Це багатоцільові винищувачі четвертого покоління.

Це не перша втрата літака такого типу під війни в Україні. Так, 4 березня 2022 року в боях за Чернігів на околицях міста, за допомогою ПЗРК «Ігла-1» було збито російський винищувач. 27 травня минулого року винищувач МіГ-29 Повітряних сил ЗС України у небі Херсонщини збив російський винищувач Су-35, який полював за літаками української штурмової авіації. 19 липня 2022 року, близько 20:00, у небі поблизу м. Нової Каховки на Херсонщині, ЗС України збили російський винищувач Су-35

Далі, 26 грудня 2022 року у ЗСУ заявили, що Росія планує обміняти дві ескадрильї літаків Су-24 та Су-35 на дешеві дрони Shahed, оскільки не може застосовувати свою авіацію в українському небі. А 28 березня 2023 року, російський винищувач Су-35 розбився під час приземлення у тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області.

І 21 травня – чергова втрата.

Олег Верлан

22 травня, 2023