У поліції Вінниччини хочуть притягнути матір загиблої через пожежу дівчинки до кримінальної відповідальності

Новини Вінниці / У поліції Вінниччини хочуть притягнути матір загиблої через пожежу дівчинки до кримінальної відповідальності

Вінницька поліція розслідує факт загибелі 2-річної дівчинки та отруєння її 6-річної сестри під час пожежі у селі Некрасове, що поблизу обласного центру. Кримінальне провадження відкрито одразу за двома статтями.

Вінницька поліція розслідує факт загибелі 2-річної дівчинки та отруєння її 6-річної сестри під час пожежі у селі Некрасове, що поблизу обласного центру. Кримінальне провадження відкрито одразу за двома статтями.  

Нагадаємо, трагедія сталась вдень 2 березня. В одній з кімнат будинку площі 30 квадратних метрів сталося загорання. Інформація про займання рятувальникам надійшла о 15:08.

«За попередніми даними, в будинку проживало подружжя із двома малолітніми дітьми. Чоловік був вітчимом для дітей. Саме він виніс із задимленого помешкання на свіже повітря 2-річну та 6-річну дівчаток. На жаль, працівниками екстреної медичної допомоги було констатовано смерть найменшої дитини, старшу - госпіталізовано до лікувального закладу. Силами рятувальників о 15:37 пожежу локалізовано, а о 15:46 ліквідовано. Наразі обставини та причина загоряння з'ясовуються фахівцями», - повідомляли рятувальники.

У відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, відомості трохи відрізняються. Поліцейські встановили, що батьки малолітніх дівчаток пішли вранці з дому у своїх справах, залишивши дітей на тривалий час без нагляду в будинку. Матір лише близько 15 години повернулась додому та винесла з будинку, в якому вирувала пожежа, дітей.

Втім, не суттєво, хто саме виніс дівчаток з приміщення…

Слідством розпочато два кримінальні провадження: за ст.166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричино тяжкі наслідки) – карається позбавленням волі до п’яти років та ч.2 ст.270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) - карається позбавленням волі до восьми років. Так чи інакше, а під підозру потрапляє саме матір сестер.