У поліції повідомили, скільки на Вінниччині проблемних родин

Новини Вінниці / У поліції повідомили, скільки на Вінниччині проблемних родин

Нещодавно працівники ювенальної превенції завітали до однієї з таких родин у Вінниці. Й побачили сумну картину: троє дітей недоглянуті, а їх мама заглядає у чарку. Батько ж – невідомо де й, можливо, взагалі ніколи не навідувався до своїх дітей. На цю нашу землячку склали протокол й попередили: якщо так продовжуватиметься, то чимала ймовірність, що її позбавлять батьківських прав. Проблемних родин у нашій області нині чимало. Лише на офіційному обліку у правоохоронців їх 5184. А виховується у таких сім’ях – 11398 дівчаток та хлопчиків.

Нещодавно працівники ювенальної превенції завітали до однієї з таких родин у Вінниці. Й побачили сумну картину: троє дітей недоглянуті, а їх мама заглядає у чарку. Батько ж – невідомо де й, можливо, взагалі ніколи не навідувався до своїх дітей. На цю нашу землячку склали протокол й попередили: якщо так продовжуватиметься, то чимала ймовірність, що її позбавлять батьківських прав. 

Проблемних родин у нашій області нині чимало. Лише на офіційному обліку у правоохоронців їх 5184. А виховується у таких сім’ях –  11398 дівчаток та хлопчиків. За результатами перевірок здійснених протягом шести місяців цього року зафіксовано 1153 факти неналежного виконання обов’язків стосовно виховання дітей. Багато це чи мало – не складно підрахувати. Розділивши дві цифри виходить, щонайменше у кожній четвертій проблемній родині, тобто що опинилася у складних житейських обставинах, за дітьми доглядають не так, як це має бути.
 

Юрій Ярмощук

26 липня, 2018