У полі на Вінниччині загорівся комбайн

Новини Вінниці / У полі на Вінниччині загорівся комбайн

Минулої доби на Вінниччині сталось 14 пожеж, серед яких і загоряння комбайна у полі.

Як повідомили на сторінці ДСНС Вінниччини, 15 липня рятувальники ліквідували загоряння автомобіля в місті Вінниці та комбайна в селі Громадське Літинської громади. Загоряння комбайна стало однією з найсерйозніших подій минулої доби, що вимагало швидкої та ефективної реакції з боку пожежників.

Окрім цього, через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення зайнялася господарча будівля в селі Мітлинці Гайсинського району. 

Загалом, протягом доби на Вінниччині сталося 14 пожеж, з яких 11 виникли в екосистемах. Горіла суха рослинність у Гайсинському, Могилів-Подільському, Вінницькому, Тульчинському, Жмеринському районах області та в місті Вінниці. Загальна площа цих пожеж перевищила 4 гектари.

Рятувальники Вінниччини вкотре нагадують людям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. Вони наголошують, що навіть недбало кинутий недопалок на суху траву, несправність автівки чи недогляд за електропроводкою можуть стати причинами серйозних пожеж. 

"Недбало кинутий недопалок на суху траву, несправність автівки чи недогляд за електропроводкою можуть стати причинами пожеж", - зазначають рятувальники. 

Ці попередження є особливо актуальними у спекотний період, коли ризик виникнення пожеж значно зростає. Відповідальна поведінка та уважність до можливих джерел загоряння можуть запобігти багатьом надзвичайним ситуаціям та зберегти життя і майно.

Михайло Білик

16 липня, 2024