У Подільському зоопарку Вінниці планують облаштувати велетенський вольєр для лосів

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку Вінниці планують облаштувати велетенський вольєр для лосів

Незабаром у Подільському зоопарку може з’явитися нова спеціалізація – у Вінниці замислюються над створенням велетенського вольєру для лосів. На околиці міста є ділянка лісового масиву із озерцем, яка чудово підійшла б для «маєтку» цих дивовижних тварин.

Незабаром у Подільському зоопарку може з’явитися нова спеціалізація – у Вінниці замислюються над створенням велетенського вольєру для лосів. На околиці міста є ділянка лісового масиву із озерцем, яка чудово підійшла б для «маєтку» цих дивовижних тварин.

Саме сьогодні, 19 грудня виповнюється 14 років Подільському зоопарку. Як вказується на сторінці закладу, «у 2005 році він урочисто розпочав свою роботу».

«Ідея створення зоопарку виникла у тодішнього керівництва обласного комунального підприємства «Агроліс». До свого офіційного визнання зоопарк діяв як зоологічний розплідник для розведення мисливських тварин для подальшого розселення у дикій природі. А вже за півроку за рішенням сесії обласної ради він отримав статус зоопарку місцевого значення. Першими у вольєрах вінницького зоопарку оселились тварини з Київського, Менського та Рівненського зоопарків. Наразі тут мешкає близько 260 тварин», - зазначають у Подільському ззопарку.

Вінницькій заклад є одним з найбільш динамічно прогресуючих. Наразі на території зоопарку ведуться роботи з будівництва вхідної групи з адміністративною будівлею, Новорічної резиденції, вольєру для рисів, нового вольєру для птахів, двоповерхового зимівника, інших важливих для зоопарку об’єктів.

Пороте керівник зоопарку Євген Ткачик не зупиняється. На думку директора звіринця, своєрідною родзинкою вінницького зоопарку може стати новий напрям - спеціалізація на лосях.

Для того, аби умови для цих тварин були наближені до диких Є. Ткачик пропонує облаштувати велетенський вольєр. Ділянка, яка ідеально підходить для розведення цих тварин, є неподалік від зоопарку.

Мова йде про ділянку лісу з пагорбом, який схиляється до озера. За життям звірів у майже дикій природі спостерігати можна буде зі спеціально зведеного довгого оглядового пішохідного містка, який вестиме до ділянки і над нею.

«В Україні ще ніде немає такого і така б ділянка дикої природи могла бути «фішкою» нашого вінницького зоопарку. При реалізації цієї ідеї наш зоопарк спеціалізутиметься саме на лосях», - ділиться Євгеній Ткачик своїм баченням, яке б могло дати ще більшого поштовху у розвитку Подільському зоопарку.

Олег Верлан

19 грудня, 2019