У південних районах Білорусі тривають вибухи

Новини Вінниці / У південних районах Білорусі тривають вибухи

Доволі дивною виглядає ситуація у прикордонних з Україною районах Білорусі. Місцеві ресурси повідомляють про вибухи, а офіційні джерела все спростовують.

Почнемо з того, що вранці 17 березня з території Білорусі було нанесено удар по місту Сарни Рівненської області. Райцентр, куди прилетіли три російські ракети, розташований за 50 км від кордону. Пошкоджено військовий об’єкт. Люди не постраждали.

Вчора NaПарижі писав, що у містах Білорусі повідомляють про вибухи. Вночі та ранком повідомлення продовжують поступати. Телеграм-канал «Беларускі гаюн» зазначає, що інформація про вибухи почала надходити після 23:00 16 березня. Їх чули у Барановичах, Століні, Пінську, Ганцевичах, Слуцьку, Несвіжі та Клецку. Тобто у Брестській та Мінській областях.

Читачі «Белсату» розповідають, що, наприклад, у Барановичах вибухи були дуже сильними, раніше таких не було.

У Бресті звуки стрілянини та вибухів жителі чули ще вранці 16 березня. Пізніше місцева адміністрація повідомила, що на околицях відбуваються навчання на полігон «Брестський». Провладні телеграм-канали нічні вибухи також пояснили цими навчаннями.

«Однак відстань від полігону до найближчого міста, де чули вибухи (Пінська), становить 165 км. Звук артилерійської стрілянини не поширюється на таку відстань», — пише «Беларускі Гаюн».

Також залишається незрозумілим, чому планові навчання проводяться вночі.

«Вчорашні вибухи – це планові навчання білоруських збройних сил, що відпрацьовували нічну стрільбу», – пояснив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

 

Олег Верлан

17 березня, 2022