У новорічну ніч вуличне святкування передбачено у п’яти містах Вінниччини

Новини Вінниці / У новорічну ніч вуличне святкування передбачено у п’яти містах Вінниччини

У новорічну ніч у п’яти населених пунктах Вінницької області – Барі, Вінниці, Козятині, Липовці та Ямполі - відбудуться масові заходи. Публічну безпеку та порядок у місцях святкувань та на вулицях населених пунктів забезпечуватимуть близько 500 поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії України та рятувальників.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, за інформацією Управління превентивної діяльності, передбачено збільшення кількості слідчо-оперативних та вибухотехнічних груп поліції, які чергуватимуть у добовому режимі.

Ситуаційний центр поліції забезпечуватиме цілодобовий моніторинг оперативної обстановки в області та негайне реагування на її  зміни.

Одне із завдань правоохоронців – забезпечити контроль за використанням піротехнічних засобів, особливо в місцях святкувань із великим скупченням людей, щоб запобігти травмуванню людей.

Нагадаємо, що у Вінниці рішенням міської ради заборонено використання піротехніки на прилеглих територіях закладів ресторанного господарства (кафе, бари, ресторани), на дитячих майданчиках, на прибудинкових територіях.

Поліцейські застерігають, що піротехнічні засоби містять у собі потенційну небезпеку. Тому, щоб уникнути на свята травмувань, необхідно купувати лише сертифіковані товари. 

Макс Мельник

30 грудня, 2021