У НАТО почали говорити про «мирні переговори» з Росією

Новини Вінниці / У НАТО почали говорити про «мирні переговори» з Росією

Будь-яка війна закінчується укладанням мирного договору. Нині в Росії політично-дипломатичним та військовим шляхами роблять все можливе, аби партнери України підштовхнули Київ до того, аби погодитися на умови Москви. Нарешті і на Заході обмовились про «мир», однак, з уточненням – після максимального посилення позиції української сторони.

«Найімовірніше, ця війна (Росії проти України - ред.) закінчиться за столом переговорів. Ми відповідаємо за те, щоб забезпечити максимально сильну позицію України та допомогти їй залишатися суверенною та незалежною європейською нацією», - припустив Єнс Столтенберг в інтерв'ю El País.

За його словами, найкращий спосіб зробити це - надавати потужну військову та економічну підтримку та просувати жорсткі санкції проти РФ. Він також додав, що між НАТО та Росією немає «тотальної війни».

Зазначимо, військові дії позначились на ситуації у світі загалом. І справа не лише у «зерновій кризі» та дефіциті харчів у країнах Африки та Азії. Китай активніше поглядає на Тайвань як на об’єкт агресії, виникла паливна криза, про економічний спад кажуть у найбільш стабільних країнах, незабаром сотні тисяч біженців «штурмуватимуть» кордони Євросоюзу…  

Олег Верлан

25 червня, 2022