У нардепа Шуфрича СБУ проводить обшуки

Новини Вінниці / У нардепа  Шуфрича СБУ проводить обшуки

Служба безпеки України затримала народного депутата Нестору Шуфріча. Силовики завітали до політика до будинку у селі Козин Київської області. По справі Шуфрича сьогодні відбувається понад 50 обшуків.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Нагадаємо, перед початком повномасштабного вторгнення у лютому 2022-го між Бутусовим і Шуфричем сталась бійка у прямому ефірі саме на політичному ґрунті.

«Шуфрич є фігурантом справи російськоі шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем.

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російський пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада», - написав журналіст.

Бутусов пригадав, що «в принципі, мені довелось напередодні вторгнення вдарити Шуфріча на телеефірі саме з цієі причини. Тому я щиро вітаю, що до Шуфрича дотягнутись правоохоронні органи».

«Шуфрич до останнього часу є народним депутатом, який отримує кошти платників податків та є головою комітету Верховної Ради, він завжди голосує як скаже влада.

Але я вітаю, що СБУ та президент В.Зеленський проявили політичну волю та звернули увагу на масштабну проросійську діяльність великої кількості українських державних діячів вищого рангу. Сподіваюсь, що президент Зеленський та СБУ будуть діяти рішуче, на усе майно та рахунки Шуфріча та близьких осіб буде накладений арешт.

І дуже сподіваюсь, що усі учасники мережи Сівковича будуть затримані за державну зраду. Нагадаю, що особистий помічник Сівковича «Слуга народу» Даніїл Гетьманцев зараз є творцем найбільшої корупційної схеми - блокування податкових накладних. Виглядає логічно, що поява Гетьманцева на високих посадах у «Слузі народу» - це результат ще однієї спецоперації ФСБ РФ», - зазначає головний редактор «Цензор.Нет».

Новини Вінниці / У нардепа  Шуфрича СБУ проводить обшукиНовини Вінниці / У нардепа  Шуфрича СБУ проводить обшуки
Олег Верлан

15 вересня, 2023