У Миколаєві затоплено флагман ВМС «Гетьман Сагайдачний»

Новини Вінниці / У Миколаєві затоплено флагман ВМС «Гетьман Сагайдачний»

Частково затоплено флагман Військово-морських сил «Гетьман Сагайдачний». За даними ЗМІ, це сталося у порту Чорноморського суднобудівного заводу у Миколаєві.

Фото корабля у Twitter опублікував голова фонду «Повернися живим» Тарас Чмут.

У коментарях користувачі написали, що судно затопили українські моряки, бо воно стояло на ремонті та було небоєздатним. Таке рішення було прийнято, щоб судно не дісталося ворогу.

Нагадаємо, що під час окупації Криму екіпаж «Сагайдачного» не зрадив присяги. Тоді Україна втратила понад половину своїх військових кораблів – до 40 одиниць морської техніки.

Зазначимо, мер Миколаєва Олександр Сенкевич сказав, що є ймовірність, що війська окупантів у п'ятницю, 4 березня, намагатимуться прорватися до міста. Міський голова сподівається, що цього все ж не станеться. Інакше, зазначив він, місто оборонятиметься.

Мер закликав зберігати голову холодною, зібратися та скоординуватися, робити коктейлі Молотова та співпрацювати з Теробороною.

Сенкевич розповів, що сьогодні весь день ворожі війська маневрували областю, обходили місто з різних боків. Пересуваються ворожі інженерні війська, які зводять понтони, можливо, вони хочуть переправитися через річку.

Олег Верлан

3 березня, 2022