У МОЗ скорегували час, коли «Омікрон» витіснить «Дельту»

Новини Вінниці / У МОЗ скорегували час, коли «Омікрон» витіснить «Дельту»

Головний санлікар Ігор Кузін уточнив, що у середині лютого штам коронавірусу «Омікрон» витіснить свого більш агресивного попередника - «Дельту». Втім, саме тоді очікується збільшення кількості хворих до 37-52 тисяч на добу.

«Омікрон» скоро витіснить «Дельту». Світові тенденції підтверджують, що для цього потрібно до восьми тижнів поширення нового варіанту», – сказав Кузін на брифінгу.

Зважаючи на показники МОЗ та інші чинники, Кузін також назвав шість регіонів, які на межі потрапляння у «червону» зону. Це Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська та Сумська області. Він уточнив, що в цих областях спостерігається загрозлива епідемічна ситуація.

Хоча Вінниччини у цьому «переліку» немає, «МОЗівські» показники в області не втішні. Отже, перехід до кінця тижня до червоного рівня епіднебезпеки є цілком ймовірним.

Нагадаємо, станом на 2 лютого у «червоній» зоні перебувають Івано-Франківська та Рівненська області. А у «жовтій» зоні залишились тільки Полтавська та Кіровоградська. Решта у «помаранчевій».

Олеся Рудницька

2 лютого, 2022