У Могилеві-Подільському викрили активного прихильника «руського мира» та російських «воєнкорів»

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському викрили активного прихильника «руського мира» та російських «воєнкорів»

У Могилеві-Подільському 60-річний місцевий житель протягом тривалого часу, зокрема півтора роки від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував дії країни-агресорки у соцмережах. Наразі контррозвідка СБУ припинила «письменництво» шанувальника кремлівської пропаганди агітацію.

Як повідомляють пресслужби УСБУ та Вінницької обласної прокуратури, у протиправній діяльності підозрюється 60-ти річний уродженець Молдови, мешканець Могилева-Подільського.

У своєму акаунті він публікував дописи із традиційними проросійськими наративами у підтримку т.зв. «очищення України від нацистів» та із глорифікацією дій представників ворожої армії.

Навіть після початку повномасштабного збройного вторгнення РФ в Україну, чоловік залишився стійким прихильником «руського міра» та активізував поширення деструктивного контенту в заборонених в Україні з 2017 року «Однокласниках». Він відкрито підтримував рашистів та звинувачував саме українських військових в обстрілах мирного населення у Донецькій області.

Так підозрюваний вподобав та поширив на своїй сторінці антиукраїнські матеріали з акаунтів «Антимайдан и нас 945000 с нами Правда и Бог!» та «Новороссия». Під виглядом «официальных сводок» у них легітимізується терористична організація «днр», яка «совместно с Вооруженными силами Российской Федерации продолжают освобождать от украинских оккупантов населённые пункты». Також публікації містили вигадану статистику бойових втрат обох сторін та скорботу за загиблими бойовиками у маріупольській кампанії.

Зловмисник цитував російських «воєнкорів» та захоплювався видуманими «бойовими подвигами» рашистів, які начебто звільняють українські землі від «окупантів» та протистоять «українським націоналістам».

Факти протиправної діяльності фігуранта підтвердила ініційована спецслужбою лінгвістична експертиза.

На підставі зібраних доказів за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському викрили активного прихильника «руського мира» та російських «воєнкорів»Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському викрили активного прихильника «руського мира» та російських «воєнкорів»
Макс Мельник

14 серпня, 2023